Bine ați venit la Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-umane!
Acest department este dedicat pregătirii studenților pentru a deveni profesori, a urma o altă carieră în domeniul știițelor socio-umane sau pentru a-și dezvolta competențele secolului XXI. Suntem o comunitate puternică și dedicată, care își asumă misiunea de a oferi educație și cercetare de cea mai bună calitate.
Indiferent de obiectivele profesionale și personale pe care vi le-ați propus, vă putem sprijini în această călătorie prin cursurile și programele noastre de formare.
Dezvoltarea competențelor transformatoare, a abilităților de comunicare și leadership, a gândirii critice sau implicarea în activități de educație bazate pe comunitate sunt doar câteva dintre beneficiile care vă vor îmbogăți experiența educațională și personală.
De asemenea, suntem o comunitate activă în domeniul cercetării, dedicată abordării provocărilor sociale relevante la nivel european și internațional. Suntem angajați într-un dialog constant cu parteneri din mediul academic și din afara lui pentru a identifica noile tendințe în domeniul cercetării și a găsi soluții inovatoare pentru problemele sociale majore.
Dacă aveți întrebări sau doriți să aflați mai multe despre cum puteți deveni parte din comunitatea noastră, vă încurajez să ne contactați.
În numele întregului departament, vă mulțumim pentru interesul acordat și așteptăm cu nerăbdare să vă cunoaștem!
Prof. univ. dr. ing. Teodora-Daniela Chicioreanu
Biografie
Teodora Daniela Chicioreanu este profesor în cadrul DFCDSSU, absolventă a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, specializarea Calculatoare, și doctorat în domeniul Stiințe ale Educației la o altă instituție academică de prestigiu - Universitatea din București.
Susţine cursuri și seminare de Didactica Specialității, Didactica domeniului și dezvoltari în didactica specializarii, Instruire Asistată de calculator, Marketing digital, Medii virtuale in formare profesionala, Multimedia in educatie și Informatica pentru organizatiile educationale, realizează îndrumarea practicii pedagogice la ciclul de licenţă, masterat şi în cadrul cursurilor postuniversitare, nivelul I şi II. Expert în numeroase proiecte europene centrate pe formarea și perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar. De asemenea, colaborează activ cu cercetători în domeniul informaticii, în special în ceea ce privește realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR), realitatea mixtă (MR) și integrarea noilor tehnologii mobile în experiențele de învățare.